Import & Export

Wanneer uw bedrijf importeert heb je met een aantal zaken rekening te houden.

Afhankelijk van het product, wordt bepaald welke regels en eisen er uitgevoerd moeten worden en aan welke verantwoordelijkheden u als importeur moet nemen. Uiteraard is ook de afhandeling met de Douane en Belastingdienst belangrijk alles goed in kaart te hebben.

Ook de gekozen Incoterm bij koop speelt hier een belangrijke rol in. Hoe zit het met schades, wat te doen bij gebreken bij levering en ga zo maar door. Zo kan er sprake zijn van een CE verklaring of een andere toelatingseis waar u aan moet voldoen. Zog ervoor dat je als bedrijf het inkoopproces in kaart brengt en de benodigde Checks en Balance aanbrengt.

Bij export dien je je bewust te zijn dat het product niet alleen een CE verklaring heeft maar dient er ook gekeken te worden of alle overige vereisten zijn geregeld.

Zo heb je een contractuele verplichting maar ook een administratieve.

Om alle bepalingen duidelijk in kaart te brengen kunnen wij u helpen.

Welke regels moet ik me aan houden, welke documenten moeten wij regelen, welke betaling termijnen spreken we af, en regelen we dit wel of niet middels een LC. Welke risico’s moeten we afdekken en hoe is het met de aansprakelijkheid geregeld.